Het evenement nadert met rasse schreden en we willen nog snel even uw aandacht vestigen op een aantal belangrijke punten uit het reglement:

1.
Het secretariaat zal zondag vanaf 07.00 uur geopend zijn. Volg de pijlen ‘Sport Desk’ om er te geraken.
U dient een verklaring op erewoord in te vullen waaruit blijkt dat u zonder risico op gezondheidsproblemen aan de wedstrijd kunt deelnemen of u dient in het bezit te zijn van een medisch attest. Minderjarigen dienen over een bewijs van ouderlijke toestemming te beschikken. Die documenten dienen op het secretariaat ingediend te worden wanneer u uw documenten voor de wedstrijd afhaalt (rugnummer, chip, enz.).
U kunt deze documenten alvast thuis invullen om zo weinig mogelijk tijd aan het secretariaat te verliezen!
(mettre un lien qui charge le document sur le nom des documents)

2.
Er wordt een waarborg van € 100 gevraagd voor de chip. Opgelet, er is ter plaatse geen Bancontact!

3.
Er worden enkel racefietsen toegelaten. Elektrische fietsen zijn welkom maar worden ‘buiten categorie’ ingedeeld.

4.
Voor uw veiligheid is het dragen van een vastgemaakte helm verplicht.

5.
De kapitein is het enige aanspreekpunt voor de organisatie en is verantwoordelijk voor zijn team.

6.
Het parcours kan op zondag worden verkend tussen 09.00 en 09.30 uur. De verkenning moet per fiets gebeuren.

7.
Er is een verplichting briefing voor de kapiteins van elk team. De briefing vindt om 09.30 uur plaats in de buurt van de paddock.

8.
Het vertreksein, een ‘Tour de France-start’, zal worden gegeven op zondag om 10.00 uur.
De start is een ‘vliegende’ start waarbij een auto voor het peloton zal rijden en de start x meter voor de startboog zal geven om de meest dapperen de mogelijkheid te geven om tot het gaatje te sprinten voordat ze aan hun uithoudingsrace van acht uur beginnen.
De teams staan als volgt achter de auto opgesteld: eerst de Quattro-teams, gevolgd door de Otto-teams en de Duo- en Solo-teams.

9.
De wissels kunnen enkel plaatsvinden in de ‘wisselzone’. De snelheid in deze zone is beperkt tot 15 km/u.
De toegestane tijd in de wisselzone is maximaal 1 min. maar de deelnemers mogen zelf hun strategie en afhandeling van de wissels bepalen.

10.
Tijdens de hele wedstrijd is er in het secretariaat achter de wisselzone een bevoorrading met zoete/zoute versnaperingen, fruit, water en energiedranken voor de deelnemers.

11.
Er wordt een algemeen klassement en een klassement per categorie opgesteld op basis van de langst afgelegde afstand per team. Een team dat niet tot een categorie behoort, zal enkel vermeld worden in het algemeen klassement.
De prijsuitreiking zal plaatsvinden om 18.15 uur.

12.
Voor de nacht van zaterdag op zondag zal een camping beschikbaar zijn voor tenten, caravans en mobilhomes op de parking voor de controlepost van de ‘Ster’-ingang, in de buurt van het circuit.

De andere punten van het reglement en de documenten om te downloaden zijn terug te vinden op de pagina van het reglement

Klaar om de uitdaging aan te gaan? Dan zie we u op zondag 8 september in topvorm terug op het mooiste circuit ter wereld!